Een greep uit onze projecten

Korner Producties heeft in de loop der jaren diverse partijen mogen voorzien van onze kennis en kunde. Daarom geven wij u dan ook graag een kijkje in onze “projecten-database”.

Rondom PS & Rondom 3D geopend!

Naar een intensieve opbouw periode van de 2 tentoonstellingen opende op zaterdag 17 februari Rondom PS & Rondom 3D

Rondom PS

In de tentoonstelling Rondom PS wordt aandacht besteed aan de werken van P. Struycken en de bevriende werken. Als centraal middelpunt is de multi projectie set-up te vinden in een compleet verduisterde zaal. Bezoekers kunnen zich compleet onderdompelen in de video compositie onder de muzikale begeleiding van Pierre Boulez en Alexander Skrjabin.

Korner Producties mocht de complete technische realisatie van deze zaal verzorgen en begeleiden. Door middel van projectie, geluid, custom projectieschermen en vele meters molton doek is deze zaal compleet omgetoverd tot een audiovisueel spektakel.

Rondom 3D

Voor de tentoonstelling 3D mochten wij een VR set-up leveren. Bezoekers kunnen spelenderwijs kennis maken met VR tekenen. Om de VR wereld een duidelijk kader te geven maakten wij een krachtig LED kader op de vloer.  De overige bezoekers kunnen live meekijken naar wat er getekend wordt.

Wij danken de medewerkers van het Gorcums Museum, P Struycken en alle betrokkenen voor de fijne samenwerking!

Klant:      Gorcums Museum
Datum:    Februari 2024

Audio systeem Gymnasium Camphusianum

Afgelopen zomer mochten wij voor het Gymnasium Camphusianum een mooie audio installatie ontwerpen en leveren. Het oude system was verouderd en voldeed niet meer aan de wensen van de gebruikers.

Door gebruik te maken van diverse RT metingen en 3D simulaties konden wij een passend audio ontwerp maken voor deze ruimte. De installatie is simpel te bedienen door een touchscreen oplossing waarin alle onderdelen van de installatie zijn geïntegreerd.

Wij wensen de docenten en leerlingen veel gebruiksgemak en luisterplezier.

Klant:      Gymnasium Camphusianum
Datum:    Zomer 2023

Iktoon 2023

In de maand Juni staat Gorinchem al enkele jaren in het teken van Iktoon. In deze maand krijgen amateur kunstenaars een podium aangeboden. Dit kan elke vorm van kunst zijn van theater, zang, muziek tot handwerk zijn.

Om de amateur kunstenaars te ondersteunen reisden wij mee gedurende deze maand naar diverse locaties binnen Gorinchem. Door middel van een passend audio systeem en truss constructies konden de kunstenaars stralen in de publieke ruimte.

Klant:      Gemeente Gorinchem
Datum:    Juni 2023

Technische faciliteiten en services – De Nieuwe Doelen

In opdracht van de Gemeente Gorinchem waren wij het afgelopen voorjaar verantwoordelijk voor de technische invulling van Theater De Nieuwe Doelen. In deze periode hebben diverse partijen gebruik mogen maken van de zaal en zorgden wij voor technische ondersteuning. Wij kijken terug op een mooie periode met diverse partijen die hun voorstelling konden geven.

Klant:      Gemeente Gorinchem
Datum:    Voorjaar 2023

Gorcums Slot akkoord

Woensdag 30 november 2022 mochten wij de gehele AV techniek leveren voor het Slotakkoord van de Maand van Respect in Gorinchem.

Ondanks de korte opbouw tijd die wij hadden is het gelukt om een mooie set techniek in deze aula te installeren. Met maatwerk passtukken konden wij het bestaande podium uitbreiden tot de gewenste grote. Door middel van een groot scherm en passende verlichting kon de aula omgetoverd worden tot congres locatie. Het audio systeem is vooraf in 3D gemoduleerd om een passende dekking in de zaal te krijgen ondanks de slechte akoestiek.

Wij danken het team van de Spreekkamer van de Stad, Gemeente Gorinchem en Johannes van Camp voor de fijne samenwerking.

Klant:           Gemeente Gorinchem & Spreekkamer van de Stad
Datum:        30 november 2022

Pact van Loevestein

Op 21 oktober 2022 bestond het Pact van Loevestein 20 jaar. Het pact heeft als doel om de waterlinie te behouden en ontwikkelen, in dit pact zitten aangesloten overheden, Staatsbosbeheer en Brabants landschap.

Gedurende deze bijeenkomst keken de stakeholders terug op de afgelopen 20 jaar en bespraken de toekomst. Om dit soepel te laten verlopen mochten wij de technische productie voor onze rekening nemen. Met een dekkend audio plan voor de zaal en de juiste presentatietechniek verliep deze dag vlekkeloos.

Klant:              Fort Vuren B.V. & Provincie Gelderland
Datum:           21 oktober 2022

IFFG Zomer Buiten Bios 2022

Gedurende de zomer mochten wij voor het IFFG de complete techniek coördineren en faciliteren gedurende de Zomer Buiten Bios serie. Deze vond plaats op meerdere locatie in Gorinchem en sloten wij af op Loevestein te Poederoijen. Bij deze laatste vertoningen pakten wij groots uit met een Groter scherm en audio set.

Klant:               Stichting Internationaal Film Festival Gorinchem
Datum:            Juli t/m augustus 2022

Hippie Festival 2022

Na enkele jaren van afwezigheid door de alom bekende omstandigheden kon dit jaar weer het Hippie festival plaatsvinden. Tijdens deze editie mochten wij de gehele technische productie verzorgen van vergunning aanvraag tot coördinatie en afhandeling op locatie.

Klant:               Stichting Metec
Datum:             1 t/m 3 juli 2022

Bedrijfspresentaties Fort Vuren

In de maanden april t/m september kan er in toren van Fort vuren presentaties gegeven worden. Voor deze presentaties verzorgen wij in opdracht van Fort Vuren de audiovisuele techniek. Aangezien er een behoorlijke nagalm tijd in de toren is maken wij hiervoor altijd een passende audio opstelling waarin deze minimaal tot niet aanwezig is.

Klant:               Fort Vuren
Datum:            april t/m september

Op Drift

Na een jaar van repeteren mocht Toneelgroep het Tweede bedrijf hun voorstelling op Drift meermaals spelen in een uitverkochte Geertruidskerk. Deze voorstelling mochten wij voorzien van techniek. Hiervoor maakte wij een dekkend audioplan voor de kerk, een custom podium opstelling en verlichting.

Klant:               Toneelgroep het Tweede bedrijf
Datum:             Juni 2022

Stadsdichtersverkiezing

Na dat er enkele jaren geen nieuwe stadsdichter is gekozen was het op 17 mei weer tijd voor een nieuwe verkiezing. Deze avond vond plaats in Theater de Nieuwe Doelen in Gorinchem. Tijdens verschillende voordracht rondes mochten de 9 kandidaten zich presenteren. Wij mochten deze prachtige avond voorzien van helder beeld, licht en geluid.

Klant:               Spreekkamer van de Stad
Datum:             17 mei 2022

Tentoonstelling – Verbondenheid

In opdracht van het Gorcums Museum mochten wij samen met Met Anika & Polliewood Studio een ruimte ontwerpen en creëren in het thema verbondenheid. Als uitgangspunt waren enkele jaren en gebeurtenissen in de Gorinchem. In een multimediale presentatie vertellen wij het verhaal door het gezicht van ooggetuigen. Deze tentoonstelling liep tot en met 2 oktober 2022.

Klant:               Met Anika
Datum:            April t/m oktober 2022

HYBRIDE – Internationaal Film Festival Gorinchem

Zoals alle jaren mochten wij ook dit jaar de gehele technische productie leiden voorafgaand en tijdens het Internationaal Film Festival Gorinchem. Het bijzondere aan deze editie was de Hybride factor. Zo konden de bezoekers van ca 35 titels in de zalen genieten en online van nog eens 10 titels.

Klant:               Stichting Internationaal Film Festival Gorinchem
Datum:            April 2022

Belichting – Raadhuis van Sliedrecht

Naar aanleiding van de incidenten in Oekraïne besloot de gemeente Sliedrecht dat zij als teken van hoop en steun het Raadhuis in de kleuren van de Oekraïnse vlag verlicht wilde hebben. Binnen 24 uur na aanvraag was de gehele project voorbereiding en plaatsing uitgevoerd. Wij danken alle betrokken partijen voor het snelle schakelen.

Klant:               Xpon Reclame & Royal van der Leun
Datum:            Februari t/m maart 2022

Spoken in de Natuur

Op de dag dat er maatregelen werden verminderd mochten wij het evenement “Spoken in de Natuur” Begeleiden van techniek. Gedurende dit evenement konden de bezoekers op meerdere plekken genieten van woordkunst in diverse vormen. Op deze plekken verzorgende wij het geluid en over het gehele terrein plaatste wij verlichting om het geheel sfeervol aan te kleden al zeggen wij het zelf.

Klant:               De Bibliotheek aan zet & Natuurcentrum Gorinchem
Datum:            Februari 2022

Green screen opnames – AI Project

De audio-kunstenaar Yannis Kiriakides ontwikkelt een AI gebasseerde muziek compositie. Hierbij behorend zijn enkele video opnames van de muzikanten in het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Voor deze opnames mochten wij een green screen en verlichting set leveren. Het uitgangspunt was om een homogeen verlicht green screen te hebben en muzikanten die correct zijn belicht. Het resultaat van deze opnames is naar verwachting rond de zomer van 2022 klaar.

Klant:               Yannis Kiriakides
Datum:             December 2021

Vertoningen – Zoals Ik Ben

In de maand november van 2021 reisden wij langs verschillende middelbare scholen met een projectie en audio set in de regio, om een korte film te vertonen aan de leerlingen van de leerjaren 1 t/m 4. Bij deze film werd door ervaringsdeskundige vragen beantwoord en reacties gevraagd van leerlingen in de zaal. Deze film werd vertoond in het kader van de voorstellingen die in het voorjaar van 2022 worden gespeeld.

Klant:               Stichting Internationaal Film Festival Gorinchem, Gemeente Gorinchem
Datum:            November 2021

Diverse Film vertoningen

Wij mochten de techniek verzorgen tijdens het film weekend van Cultuurhuis Abcoude. Gedurende het weekend konden de bewoners meerdere bioscoop films bekijken in het Cultuurhuis. Deze werden vertoond op groot scherm met bioscoop geluid. Deze vertoning was een proef voor het cultuurhuis en na afloop is besloten nog meer maals bioscoop films te gaan vertonen. Hiervoor mochten wij een play-out machine met software leveren en deze integreren binnen hun huidige installatie.

Klant:               Cultuurhuis Abcoude
Datum:             Oktober t/m december 2021

STORY TRAIL

 In de aankomende 5 jaar gaat het Wetterskip Fryslan een dijkverbeteringen traject van ca 60 KM starten rondom Moddergat. Hiervoor mochten wij samen met Lumiteus een totaal concept leveren om dit aan de bezoekers en bewoners van de regio bekend te maken. Doormiddel van een Audiovisuele installatie en stand ontwerp waar bezoekers doorheen liepen naar de Wadopera kregen zij in een korte oogopslag de noodzaak en oorzaak mee.

Klant:               Wetterskip Fryslan – I.O.V. & I.S.M. Lumiteus
Datum:             September 2021

Wadopera – Peter Grimes

In opdracht van en in samenwerking met Lumiteus mochten wij de licht technische productie begeleiden gedurende de Wadopera. Wat het bijzonder uitdagend maakte waren de weersomstandigheden.

Klant:               Lumiteus
Datum:             September 2021

Esther Was Joods

In een periode van 2 weken voerde de toneelgroep “Het Tweede Bedrijf” de voorstelling Esther Was Joods op. Voor deze voorstelling mochten wij de complete technische productie verzorgen. Doormiddel van een goed uitgedacht geluidsplan konden wij optimale verstaanbaarheid garanderen in de Geertruidskerk.

Klant:               Toneelgroep Het Tweedebedrijf
Datum:             Juli 2021

ONLINE – Bijeenkomt voor cultuur Coaches van Amsterdam

Eind april verzorgden wij de complete technische productie voor de bijeenkomst van de culturele coaches uit de regio Amsterdam. Gedurende het programma waren er diverse sprekers die fysiek aanwezig waren en ook online inbellers. Het programma werd afgesloten door Georgios Lazakis en Redo Ait Chitt.

Klant:               Stichting Mocca Amsterdam
Datum:             April 2021

ONLINE – Internationaal Films Festival Gorinchem

In april 2021 mochten wij de totale technische productie verzorgen voor het Internationaal Film festival Gorinchem. De Bezoekers konden online genieten van een gevarieerd aanbod films en randprogramma’s. Voor deze editie bouwden wij een studio van waaruit live streams en opnames werden verzorgd gedurende de festival periode. Daarnaast leverden wij in de aanloop naar het festival licht reclame projecties op enkele spraakmakende locaties in Gorinchem.

Klant:               Stichting Internationaal Film Festival Gorinchem
Datum:             April 2021

Opnames Kerstspel

Als er alternatief voor een echt concert mochten wij de verlichting verzorgen voor de opnames van het jaarlijkse kerstspel van het Nieuw Vocaal Amsterdam. Normaliter vindt dit kerstspel live plaats tijdens een concert in het Iij Amsterdam, door de huidige corona omstandigheden was dit helaas niet mogelijk en besloot men over te gaan op de opnames.

Klant:               Nieuw Vocaal Amsterdam
Datum:             November 2020

ONLINE – Maand van Respect

Gedurende de maand november staat Gorinchem in het teken van de maand van respect. Rondom dit thema worden diverse activiteiten georganiseerd. Vanuit het kleinste theater van Nederland (Theater ’t Pand) mochten wij een stream verzorgen. Deze stream stond in het teken van inclusiviteit. Met een spreker aanwezig op locatie en de gasten online werd het een mooie en succesvolle avond.

Klant:               Gemeente Gorinchem
Datum:             November 2020

Kerstboom van licht

In opdracht Fort Vuren mochten wij een kerstboom van licht ontwerpen, maken en bevestigen. Dit gehele proces doorliepen wij in een periode van 5 werkdagen. Buiten dat het een mooi alternatief voor een echte boom is, is het ook een zuinig alternatief. Deze boom is volledig voorzien van LED lampen.

Klant:               Fort Vuren B.V.
Datum:             November 2020

Podium Pandemonium Theater in Coronatijd

De bestuursleden van Stichting podium Pandemonium hebben hun schouders onder het plan gezet om ook de kleinere theaters in Gorinchem te kunnen Faciliteren, met een ruimte die groot genoeg is om hun activiteiten doorgang te laten geven. Sinds het moment dat zij de sleutels in ontvangst hebben genomen mogen wij hun ondersteunen op Technisch vlak. Dit betekent zowel personele inzet als advies en verkoop van materialen die benodigd zijn om de voorstellingen in huis plaats te kunnen laten vinden.

Klant:               Stichting Podium Pandemonium
Datum:             Augustus 2020 – heden

Drive in Bioscoop

Op 2 september 2020 mochten wij de technische productie leveren voor een Drive in Bioscoop. Dit was een alternatief voor het jaarlijkse personeelsfeest. Vooraf was er een film gekozen door de medewerkers en deze vertoonden wij vervolgens op groot scherm. Onder het genot van een hapje en drankje keken de medewerkers vanuit hun eigen auto gezamenlijk naar de film. Om de sfeer te verhogen plaatsen wij verlichting op de parkeerplaats.

Klant:               Tredion ICT en Telecom
Datum:             September 2020

Kings of War

Korner Producties mocht in de maanden februari en maart de complete techniek faciliteren voor de scholen voorstellingen van Kings of War. Dit was een interactieve voorstelling voor kinderen speciaal geschreven voor de groepen 7,8 van het basis onderwijs en klas 1&2 van het voortgezet onderwijs.

Opdrachtgever: Gemeente Gorinchem

Imagination

In opdracht van en in samenwerking met Good Vibe Producties BV. Mochten wij de audio techniek leveren voor “Imagination”. De beelden spreken voor zich. Een mooi project met koor, orkest en band.

Opdrachtgever: Good Vibe Producties BV
Fotografie: Rein van der Zee

Proxsys cup

Korner Producties leverde aan de Proxsys cup een custom made doeken ophangsysteem waar aan opmaat gemaakte doeken worden bevestigd. Daarnaast mochten wij ook tijdens de finale avond de “WOW-factor” toevoegen doormiddel van de special FX.

Opdrachtgever:Proxsys cup
Fotografie:Diversen

OPUS 10

In opdracht van en in samenwerking met Lumiteus mochten wij afgelopen november de technische productie verzorgen tijdens de tour van het projectkoor OPUS 10. Gedurende deze korte tour hebben wij meerdere verplaatsingen mogen maken. Als afsluiter stonden wij op zondag avond in het Concertgebouw Amsterdam.

Opdrachtgever: Lumiteus
Fotografie: Diversen

IFFG diverse projecten

Door het jaar heen leveren wij verschillende malen de technische productie voor het Internationaal Film festival Gorinchem. Hieronder vallen onder andere het festival, pop-up film vertoningen, Locatie specials en activatie campagnes. De beelden spreken voor zich.

Opdrachtgever: Internationaal Film Festival Gorinchem
Periode: 2017 – heden
Fotografie: Ferry Verheij

Het Geheim van de Meester

Afgelopen oktober opende de expositie “Het geheim van de Meester”. De opening vond plaats in de goed gevulde “Grote kerk” van Gorinchem. Gedurende de opening was er een zeer mooie presentatie van restaurator Michel van de Laar te zien, waarin een korte inkijk werd gegeven in zijn werkzaamheden gedurende het proces. Tijdens de opening waren wij verantwoordelijk voor de gehele technische productie. 

Opdrachtgever: Gorcums Museum
Fotografie: Diversen

Fortwachterij Vuren

In opdracht van de Fortwachterij mochten wij een nieuw presentatie display leveren voor de cursus ruimte. Door middel van een inprikpunt op de muur hoeven er geen kabels meer achter het scherm ingestoken te worden.

Opdrachtgever: Fortwachterij Vuren

De Grote Pinguïn en Bananen Show

Sinds de opstart van de productie in de zomer van 2017 zijn wij al betrokken bij de voorstellingen van de “Grote Pinguïn en Bananen Show”. De Voorstelling die sinds dien op tour is door Nederland als zowel onze buurlanden, is een kindervoorstelling waar door middel van live muziek en projectie het verhaal wordt vertelt over de 4 pinguïns van Catona.

Opdrachtgever: Ardemus Quartet
Periode: september 2017 t/m heden
Fotografie: Diversen

Nationaal Jeugd orkest Muziekzomer 2019

Al enkele jaren mogen wij, in opdracht van en in samenwerking met Lumiteus, de licht en video techniek verzorgen voor enkele projecten van de NJO Muziekzomer Gelderland. Zo mochten wij dit jaar de Opera Blauwbaard voorzien van licht en video techniek. Hiervoor hebben wij een kaderloos 21:9 projectie scherm gebruikt, hier was wel de eis dat het scherm groter of kleiner zou worden afhankelijk van de ruimte waar de productie plaatsvond. Een mooie uitdaging op bijzondere locaties. Zo stonden wij bijvoorbeeld in de Beachfabriek in Nijmegen waar, zoals de naam al doet vermoeden, een hoop zand aanwezig was. 

Locatie: Beachfabriek – Nijmegen
Periode: Augustus 2019

Hippie festival

Ieder jaar mogen wij de complete technische productie voor het Hippie festival verzorgen. Binnen de technische productie verzorgen wij ook de volledige vergunning aanvraag voor het festival.

Opdrachtgever: Stichting METEC
Periode: 2015 – heden